Hummus met gegrilde groenten en feta op volkoren naambrood
Dit mediterrane lunch idee past heel goed in een gezond voedingspatroon voor hart en vaatpatiënten! Naast dat het veel eiwitten en vezels bevat is het vooral ook ontzettend lekker en snel en gemakkelijk te maken. Maar ook een goede manier om tijdens je lunch ook nog wat extra groenten te eten.Hoe maak je het klaar:
- Snijd wat (hardere) groente soorten naar keuze in schijfjes of repen. Ik gebruikte wortel, courgette en paprika, maar je zou bijvoorbeeld ook aubergine, rode ui en dergelijke kunnen gebruiken. Net wat je lekker vindt.
- Grill de groenten aan beide kanten in een grillpan met wat olijfolie
- Breng het lekker op smaak met kruiden en peper, zodat je geen zout hoeft te te voegen (ik gebruikte Provençaalse kruiden)
- Bak het naambrood in de oven af ( je kan ook prima andere stevige broodsoorten gebruiken, zoals een meergranenbroodje, desembrood of een volkoren pitabroodje)
- Besmeer het naanbrood met hummus en verdeel daar de gegrilde groenten in blokjes overheen.
- Top je broodje af met wat sla en een beetje fetakaas
Een heerlijke combinatie vol ingrediënten met voedingsstoffen die ook nog eens helemaal verantwoord zijn!