Heerlijke Courgette Bootjes
Nu we noodgedwongen meer thuis zijn en werken, de sportmogelijkheden wat minder zijn of wanneer je door lichamelijke klachten wat minder kan bewegen, kan het verstandig zijn je koolhydraatinname per dag iets te verlagen. Koolhydraten zijn onze brandstof en onmisbaar, maar hoe minder je beweegt hoe minder je ervan nodig hebt en de nadruk dan meer te leggen op het eten van wat meer eiwitten en gezonde vetten. (de onverzadigd vetten)
Maar uiteraard wil je wel lekker blijven eten met voeding dat ook goed vult. Dit lekkere recept is dan misschien een idee? De bootjes staan niet alleen heel sierlijk maar zijn ook heel makkelijk en snel te maken.Lekker met een salade erbij bijvoorbeeld.
- 2 courgettes
- 250 gram mager rundergehakt
- 1 zakje gekruide tomatensaus (bv Bertolli. Of maak je tomatensaus zelf)
- 150 gram champignons
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- verse peterselie
- 1 scheut olijfolie om in te bakken
- parmezaanse kaas
- 150 gram zilvervliesrijst, quinoa of couscous
- 1 Italiaanse kruiden (of andere kruiden naar smaak)
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden, was de courgettes en snijd ze in de lengte door
- Hol de courgettes een stuk uit zodat de saus erin kan
- Kook de rijst of quinoa
- fruit de rode ui en de knoflook in een sauspan
- Rul het gehakt en voeg daar de groenten en kruiden aan toe tot alles goed gaar is
- Meng de saus met de rijst (hoeveelheid naar wens) en vul er rijkelijk de courgette bootjes mee
- Bestrooi ze met wat parmezaanse kaas (je kan de parmezaanse kaas ook mozarella plakjes vervangen)
- Zet de bootjes 25 tot 30 minuten in de voorverwarme oven
- Garneer de bootjes voor het opdienen nog met wat verse gesneden peterselie
- Lekker met wat salande als bijgerecht
Je kan de courgette ook vervangen voor bijvoorbeeld aubergine of portobello.