Nootachtige Chia-Pudding met Bessen
Dit zoutarme recept voor een heerlijke nootachtige chia-pudding met bessen is perfect als ontbijt of als gezond tussendoortje. Het is eenvoudig te bereiden en zit boordevol voedingsstoffen!
Benodigdheden
- 1 grote kom
- 1 garde of lepel
- een maatbeker
- afsluitbare glazen pot of bakje voor serveren
- een snijplank
- een mes
Ingredienten
- 50 gram chiazaad
- 400 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop (optioneel voor zoetheid)
- 125 gram gemengde bessen (vers of diepvries)
- 30 gram noten (bijv. walnoten of amandelen), grof gehakt
Stappenplan
Stap 1: Chiazaad mixen (10 minuten)
Neem een grote kom en voeg de chiazaad toe. Giet hier de ongezoete amandelmelk overheen. Voeg het vanille-extract en de ahornsiroop (indien gebruikt) toe. Meng alles goed door met een garde of lepel tot alles goed gemengd is.
Stap 2: Laten indikken (30-60 minuten)
Laat de chiazaadmix minstens 30 minuten in de koelkast staan. Voor de beste resultaten, laat het een hele nacht staan. De chiazaadjes zullen het vocht absorberen en de mix zal indikken tot een puddingachtige consistentie.
Stap 3: Bessen en noten voorbereiden (5 minuten)
Terwijl de chia-pudding indikt, kun je de bessen voorbereiden. Als je verse bessen gebruikt, was ze dan goed. Voor diepvriesbessen, laat ze ontdooien. Hak de noten grof met een mes op een snijplank.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
Na het indikken van de chia-pudding, haal je de kom uit de koelkast. Schep de pudding in afsluitbare glazen potten of bakjes. Voeg de bessen en gehakte noten bovenop voor extra smaak en textuur.
Totale tijd
Bereidingstijd: 10 minuten
Inweektijd: 30-60 minuten (of een nacht)
Voorbereiding bessen en noten: 5 minuten
Serveren: 5 minuten
Totaal: 50-80 minuten
Geniet van deze gezonde en voedzame nootachtige chia-pudding met bessen, zonder toegevoegde zouten!









Reacties