Gezonde Salade met Geroosterde Bloemkool
Welkom in de heerlijke wereld van salades! Vandaag nodigen we je uit om een verrukkelijke en voedzame salade te maken met geroosterde bloemkool. Deze salade zit boordevol vezels en complexe koolhydraten, waardoor je langdurige energie krijgt. Perfect voor je hart en spieren!
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 150 gram spinazie of gemengde sla
- 100 gram kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
- 50 gram fetakaas, verkruimeld
- 30 gram walnoten, grof gehakt
- 1 avocado, in blokjes
- Voor de dressing:
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel Dijonmosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven: Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.
- Rooster de bloemkool: Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Vergeet niet halverwege te roeren voor een mooie kleur.
- Bereid de dressing: Meng in een klein kommetje de balsamicoazijn, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop alles goed door elkaar.
- Maak de salade: In een grote kom, voeg je de spinazie of gemengde sla toe. Voeg de geroosterde bloemkool, kikkererwten, verkruimelde fetakaas, walnoten en avocado toe.
- Serveer: Giet de dressing over de salade en hussel alles voorzichtig door elkaar zodat de smaken goed gemengd worden. Proef en voeg indien nodig extra zout of peper toe.
Geniet ervan!
Deze salade is niet alleen een kleurrijke aanwinst op je bord, maar ook een echt feestje voor je smaakpapillen. Perfect als lunch of als bijgerecht bij een maaltijd. Dus waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag met deze gezonde en heerlijke salade! Eet smakelijk!
Reacties