Ratatouille met Volkoren Bulgur
Dit is een zoutarm recept voor een heerlijke ratatouille met volkoren bulgur. Ideaal voor een gezonde maaltijd vol groenten en vezels!
Benodigdheden
- Snijplank
- Kookpan
- Koekenpan
- Spatel
- Maatbeker
- Kooklepel
Ingrediënten
- 150 g volkoren bulgur
- 1 middelgrote courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- Peper naar smaak
Stappen en Tijdslijn
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Begin met het wassen en snijden van de groenten.
- Snijd de courgette, aubergine, paprika’s, tomaten, ui en knoflook in kleine blokjes.
Stap 2: Bulgur Koken (15 minuten)
Kook de volkoren bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng ongeveer 300 ml water aan de kook in een kookpan.
- Voeg de bulgur toe, roer het even door en laat het 12-15 minuten zachtjes koken tot al het water is opgenomen.
Stap 3: Ratatouille Bereiden (20 minuten)
Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
- Voeg de gesneden ui en knoflook toe en fruit ze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de courgette, aubergine, en paprika’s toe. Bak de groenten 8-10 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomaten en Italiaanse kruiden toe en breng het geheel op smaak met peper. Laat het nog eens 5 minuten sudderen.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
Als de bulgur klaar is, serveer je deze op een bord en schep je de ratatouille eroverheen.
- Garneer eventueel met wat verse kruiden als je die hebt.
Totaal Tijd
De totale bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 50 minuten.
Geniet van je gezonde, zoutarme ratatouille met volkoren bulgur!
Reacties