Recept voor Courgettesoep met Dille en Citroen (Zoutarm)
Benodigdheden
- Soeppan (of grote kookpot)
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatschaal of maatbeker
- Grote lepel voor het serveren
Ingrediënten
- 600 gram courgettes
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon (zoutarm)
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 takjes verse dille
- 1 citroen (sap en rasp)
- Peper naar smaak
Stappenplan
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Begin met het wassen van de courgettes. Snijd de courgettes in blokjes en zet deze opzij. Schil en snijd de ui in kleine stukjes. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
Stap 2: Fruit de ui en knoflook (5 minuten)
Verhit de olijfolie in de soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en fruit deze tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze 1-2 minuten mee, tot het aroma vrijkomt.
Stap 3: Voeg de courgettes toe (5 minuten)
Voeg de blokjes courgette toe aan de pan en roer alles goed door. Laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken, zodat de courgette iets zachter wordt.
Stap 4: Voeg de groentebouillon toe (10 minuten)
Giet de zoutarme groentebouillon in de pan en breng het mengsel aan de kook. Laat de soep vervolgens 10 minuten zachtjes koken, zodat de courgettes helemaal gaar zijn.
Stap 5: Pureren (5 minuten)
Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Als je een blender gebruikt, zorg dan ervoor dat je de soep in porties mixt.
Stap 6: Breng op smaak (5 minuten)
Voeg nu het sap en de rasp van de citroen toe, evenals de fijngehakte dille. Proef de soep en voeg eventueel wat peper naar smaak toe. Roer alles goed door.
Stap 7: Serveren (5 minuten)
Serveer de courgettesoep warm in kommen en garneer eventueel met een takje dille. Geniet van deze heerlijke en gezonde, zoutarme soep!
Totaal: 45 minuten
Deze courgettesoep met dille en citroen is niet alleen zoutarm, maar ook licht en verfrissend. Perfect voor een gezonde lunch of als voorgerecht!
Reacties