Spinazie Pasta met Broccoli en Kipfilet
Benodigdheden:
- 1 grote pan
- 1 vergiet
- 1 grote koekenpan
- Houten lepel
Ingrediënten:
- 300g spinaziepasta
- 200g broccoli, in roosjes
- 300g kipfilet, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 50g geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: een snufje chilivlokken
Te nemen stappen:
- Koken van de pasta: Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de spinaziepasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten).
- Broccoli koken: Voeg de broccoli 3 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta toe aan de pan. Giet daarna alles af in een vergiet.
- Kipfilet bakken: Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in 5-7 minuten gaar. Voeg tijdens het bakken de fijngehakte knoflook toe.
- Combineren: Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de koekenpan met kip. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en eventueel chilivlokken.
- Serveren: Verdeel de spinazie pasta met broccoli en kipfilet over de borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Tijdslijn:
- Koken van de pasta en broccoli: 10-12 minuten
- Bakken van de kipfilet: 5-7 minuten
- Totaal: Ongeveer 20 minuten
Eet smakelijk!
Reacties