Recept voor Shakshuka met Paprika en Feta
Benodigdheden:
- Grote koekenpan
- Houten lepel
- Scherp mes
- Snijplank
- Ovenschotel (optioneel)
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel)
- 4 eieren
- 100g feta, verkruimeld
- Verse peterselie, voor garnering
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Verhit de olijfolie: Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Laat het enkele minuten warm worden.
- Bak de ui en knoflook: Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 5 minuten tot hij zacht en doorschijnend is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de paprika’s toe: Doe de rode en gele paprika in de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomaten en kruiden toe: Voeg de tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder, cayennepeper (indien gebruikt), zout en peper toe. Roer alles goed door en laat het 10 minuten sudderen zodat de smaken kunnen mengen.
- Maak ruimte voor de eieren: Maak met een lepel 4 kleine kuiltjes in de saus en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje.
- Kook de eieren: Zet de deksel op de pan en laat de shakshuka ongeveer 5-7 minuten koken, of totdat de eiwitten zijn gestold, maar de dooiers nog een beetje zacht zijn.
- Voeg feta toe: Strooi de verkruimelde feta over de shakshuka en laat het nog een minuut staan zodat de feta iets kan smelten.
- Garneer en serveer: Haal de pan van het vuur, garneer met verse peterselie en serveer direct met brood of pita.
Tijdslijn:
- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
- Totaal: 35 minuten
Eet smakelijk!
Reacties