Recept voor Gevulde Paprika’s met Quinoa en Bonen
Benodigdheden:
- Ovenbestendige ovenschaal
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Zeef
Ingrediënten:
- 4 grote paprika’s (rood, geel of groen)
- 200 g quinoa
- 400 ml groentebouillon
- 1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik (400 g) mais, uitgelekt
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
- Vers gehakte peterselie of koriander voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen:
- Quinoa koken: (15 minuten)
Spoel de quinoa af onder koud water. Kook de quinoa samen met de groentebouillon in een kookpan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen totdat de quinoa het vloeistof heeft opgenomen. Haal van het vuur en laat even staan. - Paprika’s voorbereiden: (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bovenkant van de paprika’s eraf en verwijder de zaadjes. Zet ze rechtop in de ovenschaal. - Vulling maken: (10 minuten)
Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de zwarte bonen, mais, komijnpoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Meng dit goed met de gekookte quinoa. - Paprika’s vullen: (5 minuten)
Vul de voorbereide paprika’s met het quinoa-bonen mengsel. Druk goed aan zodat ze goed gevuld zijn. - Bakken: (30 minuten)
Plaats de gevulde paprika’s in de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 30 minuten totdat de paprika’s zacht zijn. - Serveren: (5 minuten)
Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen. Garneer eventueel met verse peterselie of koriander en serveer warm.
Totaal tijd: 1 uur 15 minuten
Reacties