Worteltaart met Griekse Yoghurt
Benodigdheden:
- Bakvorm (20 cm doorsnee)
- Mixkom
- Handmixer of garde
- Spatel
- Oven
Ingrediënten:
- 250 g wortelen, geraspt
- 200 g Griekse yoghurt
- 150 g suiker
- 150 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl zout
- 100 g walnoten, gehakt (optioneel)
- Poedersuiker voor garnering
Te nemen stappen:
- Voorbereiden (10 minuten):Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem, zodat de taart niet blijft plakken.
- Beslag maken (15 minuten):In een grote mengkom, klop de suiker, eieren en zonnebloemolie samen tot een luchtig mengsel. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng goed.
- Droge ingrediënten toevoegen (10 minuten):Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in de kom. Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door het natte mengsel. Voeg de geraspte wortelen en, indien gewenst, de gehakte walnoten toe en meng tot alles goed is gecombineerd.
- Taart bakken (35-40 minuten):Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Afkoelen (30 minuten):Haal de taart uit de oven en laat deze 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de taart vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
- Serveren:Bestrooi de afgekoelde taart met poedersuiker voordat je deze serveert. Snijd in stukken en geniet van je heerlijke worteltaart met Griekse yoghurt!
Totaal tijd: ongeveer 1 uur 40 minuten