Worteltaart met Amandelmeel
Deze heerlijke worteltaart is niet alleen smaakvol, maar ook glutenvrij door het gebruik van amandelmeel. Perfect voor een feestje of als traktatie bij de koffie!
Benodigdheden
- Keukenapparatuur:
- Springvorm (20 cm)
- Kommen voor mixen
- Elektrische mixer of garde
- Spatel
- Oven
- Bakbenodigdheden:
- Baking paper
- Bakplaat
Ingrediënten
- 300 g wortelen, geraspt
- 200 g amandelmeel
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 tl baksoda
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl cannellakruid
- 1/2 tl zout
- 100 g walnoten, gehakt (optioneel)
- Voor de crème:
- 200 g cream cheese
- 50 g poedersuiker
- 50 g boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
Stappen
- Voorbereiding (10 minuten): Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Deeg maken (15 minuten): Meng in een grote kom de geraspte wortelen, eieren, suiker en zonnebloemolie goed door elkaar.
- Droge ingrediënten (5 minuten): Meng in een aparte kom het amandelmeel, baksoda, bakpoeder, cannellakruid en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan het wortelmengsel en meng goed.
- Noten toevoegen (5 minuten): Voeg eventueel de gehakte walnoten toe aan het mengsel en schep alles goed door.
- Bakken (45 minuten): Giet het beslag in de voorbereide springvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Afkoelen (30 minuten): Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen en haal hem daarna uit de vorm om volledig af te koelen.
- Crème maken (10 minuten): Klop in een kom de roomkaas, poedersuiker, boter en vanille-extract tot een gladde crème.
- Taart afmaken (5 minuten): Verspreid de roomkaascrème gelijkmatig over de afgekoelde worteltaart.
Tijdslijn
- Totaal: 1 uur 25 minuten
- Voorbereiding: 10 minuten
- Deeg maken: 15 minuten
- Droge ingrediënten mengen: 5 minuten
- Noten toevoegen: 5 minuten
- Bakken: 45 minuten
- Afkoelen: 30 minuten
- Crème maken: 10 minuten
- Taart afmaken: 5 minuten
Geniet van je heerlijke worteltaart met amandelmeel!