Recept voor Magere Kwark met Appel en Walnoten
Benodigdheden:
- 1 kom
- 1 lepel
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten:
- 250 gram magere kwark
- 1 middelgrote appel (bijvoorbeeld een Jonagold of Gala)
- 30 gram walnoten
- 1 eetlepel honing of agavesiroop (optioneel)
- 1 theelepel kaneel (optioneel)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (5 minuten): Begin met het verzamelen van alle ingrediënten en benodigdheden.
- Appel snijden (2 minuten): Was de appel grondig en snijd deze in kleine blokjes of plakken, afhankelijk van je voorkeur.
- Walnoten hakken (2 minuten): Hak de walnoten grof met een mes of gebruik een vijzel om ze iets groter te maken.
- Kwark in de kom doen (1 minuut): Doe de magere kwark in een ruime kom.
- Ingrediënten mengen (2 minuten): Voeg de gesneden appel en de gehakte walnoten toe aan de kwark. Roer het geheel goed door.
- Optionele toevoegingen (1 minuut): Voeg indien gewenst de honing of agavesiroop en kaneel toe en meng alles nog eens goed door.
- Serveren (1 minuut): Serveer de magere kwark met appel en walnoten in een mooi glas of een mooie kom.
Totaal tijd: Ongeveer 15 minuten