Volkoren Appelpannenkoeken met Griekse Yoghurt
Benodigdheden:
- Pannenkoekenpan
- Mixin kom
- Garde of lepel
- Mes en snijplank
Ingredienten:
- 125 g volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 grote appel (bijvoorbeeld Goudreinet)
- 1 tl kaneel
- 1 el honing of agavesiroop
- Een snufje zout
- Griekse yoghurt voor garnering
- Optioneel: handje walnoten of pecannoten
Te nemen stappen:
- Bereid het beslag (tijd: 10 minuten)
- In een grote mengkom, voeg het volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout samen.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren en melk toe. Meng goed met een garde totdat er een glad beslag ontstaat.
- Bereid de appel voor (tijd: 5 minuten)
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Voeg de appelblokjes en de honing toe aan het beslag en meng voorzichtig.
- Verwarm de pan (tijd: 5 minuten)
- Zet een pannenkoekenpan op middelhoog vuur en vet deze licht in met een beetje olie of boter.
- Bak de pannenkoeken (tijd: 15 minuten)
- Giet een kleine lepel beslag in de pan en bak tot de bovenkant bubbels vertoont (ongeveer 2-3 minuten).
- Draai de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin (ongeveer 2 minuten).
- Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Serveer (tijd: 5 minuten)
- Stapelde de pannenkoeken op een bord en serveer met een royale lepel Griekse yoghurt bovenop.
- Optioneel: strooi er gehakte noten over voor extra crunch!
Totaal benodigde tijd: 40 minuten
Geniet van je heerlijke volkoren appelpannenkoeken met Griekse yoghurt!