Recept voor Volkoren Pasta met Tomatensaus en Groenten
Benodigdheden:
- Een grote kookpan
- Een koekenpan
- Houten lepel
- Mes en snijplank
- Zeef
Ingredienten:
- 200 gram volkoren pasta
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 gram spinazie (vers of diepvries)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte kaas (optioneel, voor serveren)
Te nemen stappen:
- Pasta koken (10 minuten): Breng in een grote kookpan water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de volkoren pasta volgens de verpakking, meestal ongeveer 8-10 minuten. Giet de pasta af in een zeef en zet apart.
- Groenten sauteren (5 minuten): Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Cours en paprika toevoegen (5 minuten): Voeg de courgette en rode paprika toe aan de pan. Bak deze groenten gedurende 3-4 minuten totdat ze iets zachter zijn.
- Tomatensaus maken (10 minuten): Voeg de tomatenblokjes en oregano toe aan de groenten. Roer goed door en laat het geheel gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Spinazie toevoegen (2 minuten): Voeg de spinazie toe aan de saus en roer tot deze geslonken is (ongeveer 2 minuten).
- Pasta mengen (2 minuten): Voeg de gekookte pasta toe aan de tomatensaus en meng alles goed door elkaar. Laat het nog 1-2 minuten op het vuur staan zodat alles goed warm is.
- Serveren: Serveer de volkoren pasta met tomatensaus en groenten in diepe borden, eventueel bestrooid met geraspte kaas.
Totaal tijd: Ongeveer 30 minuten