Slanke salade met garnalen, avocado en limoen
Benodigdheden
- Kookpan
- Saladekom
- Mes en snijplank
- Leuk serveerbord
Ingrediënten
- 200 g garnalen (gepeld en gekookt)
- 1 rijpe avocado
- 1 limoen (sap en rasp)
- 150 g gemengde sla (bijv. rucola, jonge bladsla)
- 1 kleine rode ui
- 10 cherrytomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Kruiden (bijv. peterselie of koriander) ter garnering
Te nemen stappen
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in blokjes. (5 minuten)
- Pers het sap van de limoen en rasp de schil. (3 minuten)
- Snipper de rode ui en halveer de cherrytomaten. (5 minuten)
- In een grote kom, meng de garnalen, avocado, rode ui, cherrytomaten en gemengde sla. (5 minuten)
- Voeg het limoensap, de limoenschil en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. (5 minuten)
- Schep de salade voorzichtig door elkaar zodat alles goed gemengd is. (2 minuten)
- Garneer met verse kruiden naar keuze. (2 minuten)
- Serveer de salade op een mooi bord. (3 minuten)
Totaal tijd
- 30 minuten