Spinaziesalade met geitenkaas en geroosterde biet
Benodigdheden
- Snijplank
- Koksmes
- Bakplaat
- Kom
- Oven
- Eventueel een garde of een vork voor de dressing
Ingrediënten
- 200 g verse spinazie
- 150 g geitenkaas
- 2 grote bietjes
- 1 handvol walnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: een snufje honing
Stappen en tijdslijn
- Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.
- Roosteren van de bietjes (30 minuten)
- Leg de bietjes op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en voeg peper en zout toe.
- Rooster de bietjes in de oven gedurende 30 minuten tot ze zacht zijn.
- Dressing maken (5 minuten)
- Meng in een kom de overige olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout en eventueel een snufje honing.
- Salade samenstellen (5 minuten)
- Was de spinazie goed en laat deze uitlekken.
- Voeg de spinazie in een grote kom samen met de geroosterde bietjes, verkruimelde geitenkaas en walnoten.
- Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
- Serveren (2 minuten)
- Verdeel de salade over borden en serveer meteen.
Totaal tijd
- Ca. 82 minuten