Griekse salade to go met volkoren pasta
Benodigdheden
- Weckpot of lunchbox
- Kookpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten
- 100 g volkoren pasta
- 1 komkommer
- 200 g cherrytomaten
- 1 rode ui
- 100 g feta kaas
- 50 g zwarte olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Breng water aan de kook in een kookpan. (5 minuten)
- Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. (10-12 minuten)
- Laat de pasta afkoelen en giet deze af. (3 minuten)
- Snijd de komkommer, cherrytomaten, rode ui en feta kaas in kleine stukjes. (5 minuten)
- Verwarm een pan en voeg de olijfolie en rode wijnazijn toe. Roer goed door. (2 minuten)
- Voeg de afgekoelde pasta, komkommer, cherrytomaten, rode ui, feta en olijven toe aan de pan. (5 minuten)
- Breng het geheel op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar. (2 minuten)
- Schep de salade in de weckpot of lunchbox en garneer met verse peterselie indien gewenst. (3 minuten)
Totaal tijd
- Totaal: 35-40 minuten