Thaise Kip Soep met Paksoi en Citroengras
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Kom voor serveren
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 1 cm gember, geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 rode chilipepers, in plakjes (naar smaak)
- 200 gram paksoi, in repen
- 1 limoen, sap en rasp
- Verse koriander, ter garnering
- Peper en zout, naar smaak
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (5 minuten)
- Kipfilet in blokjes snijden.
- Paksoi wassen en in repen snijden.
- Knoflook en gember voorbereiden.
- Citroengras kneuzen.
Stap 2: Basis maken (10 minuten)
- Verhit een beetje olie in de soeppan.
- Voeg knoflook, gember, chilipepers en citroengras toe.
- Bak dit kort totdat het aromatisch is.
Stap 3: Kippenbouillon toevoegen (5 minuten)
- Voeg de kippenbouillon toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook.
Stap 4: Kip koken (10 minuten)
- Voeg de kipblokjes toe aan de kokende bouillon.
- Kook gedurende 10 minuten, totdat de kip gaar is.
Stap 5: Kokosmelk en paksoi toevoegen (5 minuten)
- Voeg de kokosmelk en de paksoi toe aan de pan.
- Laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
Stap 6: Afmaken en serveren (5 minuten)
- Neem het citroengras uit de soep.
- Voeg limoen sap en -rasp toe, en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met verse koriander.
- Serveer de soep warm in kommen.