Viscurry met Kokosmelk (light) en Bloemkoolrijst
Benodigdheden
- Pan voor koken
- Koekenpan
- Snijplank en mes
- Stoommandje of vergiet
Ingrediënten
- 400 g witte visfilet (bijv. kabeljauw of tilapia)
- 1 blik kokosmelk (light, 400 ml)
- 1 eetlepel currypasta
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 eetlepel olie (bijv. olijfolie)
- Peper en zout naar smaak
- 1 bloemkool, in roosjes
- Koriander voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen
- Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Snijd de ui, knoflook, paprika en courgette in blokjes.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Stap 2: Bloemkoolrijst maken (10 minuten)
- Stoom de bloemkoolroosjes in een stoommandje of vergiet boven kokend water in ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
- Pureer de gestoomde bloemkool met een staafmixer of gebruik een keukenmachine om “bloemkoolrijst” te maken.
- Stap 3: Viscurry bereiden (15 minuten)
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de paprika en courgette toe en bak 5 minuten mee.
- Roer de currypasta erdoor en bak nog 1 minuut, totdat de geur vrijkomt.
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
- Voeg de visfilets toe en laat op laag vuur sudderen tot de vis gaar is (ongeveer 5-7 minuten).
- Breng op smaak met peper en zout.
- Stap 4: Serveren (5 minuten)
- Schep de bloemkoolrijst op borden en lepel de vissencurry erover.
- Garneer eventueel met verse koriander.