Gevulde Paprika’s met Mager Gehakt en Zilvervliesrijst
Benodigdheden
- Oven
- Koekenpan
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Leppel
Ingredienten
- 4 grote paprika’s (rood, geel of groen)
- 300 gram mager gehakt
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
- Geraspte kaas (optioneel, voor de topping)
Stappen
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. (5 minuten)
- Stap 2: Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. (20 minuten)
- Stap 3: Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. (5 minuten)
- Stap 4: Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. (5 minuten)
- Stap 5: Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin. (10 minuten)
- Stap 6: Voeg het blikje tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 5 minuten sudderen. (5 minuten)
- Stap 7: Meng de gekookte rijst door het gehaktmengsel. (2 minuten)
- Stap 8: Vul de paprika’s met het gehakt-rijstmengsel. Zet de gevulde paprika’s in een ovenschaal. (5 minuten)
- Stap 9: Optioneel: Strooi geraspte kaas over de gevulde paprika’s. (2 minuten)
- Stap 10: Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. (30 minuten)
Totaal tijd
- Ongeveer 1 uur