Koude pasta met hummus, komkommer en geroosterde pitten
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Kom
- Grillpan of oven
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 250 gram pasta (bijv. penne of fusilli)
- 200 gram hummus
- 1 komkommer
- 50 gram pijnboompitten of andere noten/pitten
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of munt
Te nemen stappen
Stap 1: Pasta koken (10 minuten)
- Breng een grote pan met water aan de kook.
- Voeg een snufje zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Pasta afspoelen (5 minuten)
- Giet de pasta af in een zeef en spoel onder koud stromend water om het koken te stoppen.
- Laat goed uitlekken.
Stap 3: Komkommer snijden (5 minuten)
- Schil de komkommer en snijd deze in blokjes of plakjes, afhankelijk van je voorkeur.
Stap 4: Pitten roosteren (5 minuten)
- Verhit een grillpan of oven op middelhoog vuur.
- Voeg de pijnboompitten of andere noten/pitten toe en rooster ze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3-5 minuten. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
Stap 5: Mengen (5 minuten)
- Doe de afgekoelde pasta in een kom.
- Voeg de hummus, komkommer, en geroosterde pitten toe.
- Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar.
Stap 6: Serveren (2 minuten)
- Serveer de koude pasta in een schaal of op borden.
- Garneer optioneel met verse kruiden.