Zomers gegrilde groentepastasalade met een kruidige vinaigrette
Benodigdheden
- Grill of grillpan
- Kookpan
- Slakom
- Klein mengkommetje
- Snijplank
- Mes
Ingredienten
- 200 g pasta (bijv. fusilli of penne)
- 1 courgette, in plakken
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 rode ui, in ringen
- 200 g cherrytomaten, gehalveerd
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Voor de vinaigrette:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel mosterd
- Verse kruiden (bijv. basilicum, peterselie), naar smaak
Te nemen stappen
- Stap 1 (10 minuten): Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Stap 2 (15 minuten): Verwarm de grill of grillpan voor op middelhoog vuur.
- Stap 3 (10 minuten): Meng de courgette, rode en gele paprika, en rode ui met olijfolie, peper en zout. Grill de groenten 8-10 minuten tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
- Stap 4 (5 minuten): Meng in een klein kom de olijfolie, balsamicoazijn, honing, knoflook, mosterd en verse kruiden voor de vinaigrette. Klop goed door elkaar.
- Stap 5 (5 minuten): Meng de gegrilde groenten met de gekookte pasta en voeg de cherrytomaten toe. Giet de vinaigrette erover en meng goed door.
- Stap 6 (5 minuten): Serveer de salade direct of laat even afkoelen in de koelkast voor een frisse smaak.
Totaal tijd
- Ongeveer 50 minuten