Zomerse fusilli-salade met feta en olijven
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Zeef
- Snijplank
- Mes
- Saladekom
- Lege glazen pot of fles voor dressing
Ingrediënten
- 250 g fusilli pasta
- 200 g feta kaas
- 100 g zwarte olijven (ontpit)
- 200 g cherrytomaten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 50 ml olijfolie
- 30 ml rode wijnazijn
- 1 theelepel honing
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum (naar smaak)
Te nemen stappen
- Breng een grote pan water aan de kook. (5 minuten)
- Voeg de fusilli pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. (8-10 minuten)
- Giet de pasta af en spoel met koud water om het koken te stoppen. (2 minuten)
- Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden, de komkommer in blokjes, en de rode ui in fijne ringen. (5 minuten)
- Snijd de feta kaas in blokjes. (2 minuten)
- Maak de dressing door olijfolie, rode wijnazijn, honing, zout en peper te mengen in een glazen pot of fles. Schud goed. (3 minuten)
- Meng in een grote saladekom de afgekoelde pasta, cherrytomaten, komkommer, rode ui, zwarte olijven en feta kaas. (5 minuten)
- Giet de dressing over de salade en meng goed door elkaar. Garneer met verse basilicum. (3 minuten)
- Laat de salade minstens 15 minuten in de koelkast staan voor serveren. (15 minuten)