Courgettesoep met geroosterde kikkererwten
Benodigdheden
- Kookpan
- Blender of staafmixer
- Bakplaat
- Combi-oven of oven
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml groentebouillon
- 1 blik kikkererwten (400 g)
- Olijfolie
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Verse peterselie voor garnering
Te nemen stappen
Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de courgettes in blokjes, de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze onder de kraan.
Geroosterde kikkererwten (20 minuten)
- Leg de kikkererwten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout.
- Rooster de kikkererwten in de oven voor 20 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Soep maken (20 minuten)
- Verhit een scheutje olijfolie in de kookpan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een blender of staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren (5 minuten)
- Schep de courgettesoep in borden of kommen.
- Garneer met de geroosterde kikkererwten en verse peterselie.