Kip en paprika-pasta met kruidenkaas
Benodigdheden
- Pan voor het koken van pasta
- Koekenpan
- Snijplank en mes
- Houten lepel
- Zeef
Ingrediënten
- 250g pasta (bij voorkeur penne of fusilli)
- 300g kipfilet, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 150g kruidenkaas
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse basilicum voor garnering (optioneel)
Stappen
- Koken van de pasta (10 minuten): Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim water en een snufje zout.
- Bereiden van de kip en paprika (10 minuten): Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Voeg de fijngehakte knoflook en de blokjes paprika toe en bak nog 5 minuten mee.
- Voeg de kruidenkaas toe (2 minuten): Laat de kruidenkaas smelten door deze door het kip-paprika mengsel te roeren. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
- Pasta afgieten (1 minuut): Giet de gekookte pasta af in een zeef.
- Combineer alles (2 minuten): Voeg de pasta toe aan de koekenpan met het kip-paprika mengsel. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Serveren (1 minuut): Serveer de pasta warm en garneer eventueel met verse basilicum.