Groene pasta met avocado, kip en limoen
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Mixers of keukenmachine
- Snijplank
- Koksmes
- Grote lepel
Ingredienten
- 250 gram pasta (bij voorkeur spaghetti of linguine)
- 2 rijpe avocado’s
- 200 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen (sap en rasp)
- 30 gram verse basilicum
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Stap 1 (10 min): Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stap 2 (5 min): Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
- Stap 3 (10 min): Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Stap 4 (5 min): Terwijl de kip bakt, snijd je de avocado’s doormidden, verwijder je de pit en schep je het vruchtvlees in de keukenmachine.
- Stap 5 (5 min): Voeg het sap en de rasp van 1 limoen en de verse basilicum toe aan de avocado. Mix tot een romige saus en breng op smaak met peper en zout.
- Stap 6 (5 min): Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de pan met kip. Meng goed door elkaar.
- Stap 7 (2 min): Voeg de avocado-saus toe aan de pasta en roer alles goed door totdat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
- Stap 8 (3 min): Serveer de groene pasta direct met extra limoen, als gewenst.