Volkoren rigatoni met mager rundergehakt en paprika
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 250 gram volkoren rigatoni
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaan (optioneel, voor serveren)
Te nemen stappen
- Pasta koken (10 minuten): Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg zout toe en kook de volkoren rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Groenten voorbereiden (5 minuten): Snijd de ui en paprika’s in blokjes en hak de knoflook fijn.
- Vlees bakken (5 minuten): Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het goudbruin en gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
- Groenten toevoegen (5 minuten): Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en bak tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de paprika’s toe en bak nog eens 3 minuten.
- Tomatensaus maken (10 minuten): Roer de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden door het gehaktmengsel. Laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Pasta mengen (2 minuten): Voeg de gekookte rigatoni toe aan de pan met tomatensaus. Meng goed door elkaar zodat de pasta volledig bedekt is met de saus.
- Serveren (5 minuten): Serveer de volkoren rigatoni met mager rundergehakt en paprika direct. Bestrooi eventueel met Parmezaan.