Courgette-linzenpasta met geroosterde rode paprika
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Keukenmachine of blender
- Zeef
- Serveerschalen
Ingrediënten
- 200 g linzenpasta
- 2 courgettes
- 2 grote rode paprika’s
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 30 g Parmezaanse kaas (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Stap 1: Voorbereiden (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de rode paprika’s in stukken en leg ze op een bakplaat.
- Stap 2: Paprika’s roosteren (25 minuten)
- Besprenkel de paprika’s met olijfolie, peper en zout.
- Rooster de paprika’s in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Stap 3: Pasta koken (10 minuten)
- Kook intussen de linzenpasta volgens de instructies op de verpakking in een grote kookpan met gezouten water.
- Stap 4: Courgettes bereiden (10 minuten)
- Snij de courgettes in plakjes of blokjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de courgettes op middelhoog vuur tot ze zacht zijn (ongeveer 5-7 minuten).
- Stap 5: Paprika’s pureren (5 minuten)
- Neem de geroosterde paprika’s uit de oven en laat ze iets afkoelen.
- Puree de paprika’s met de knoflook en oregano in een keukenmachine of blender tot een gladde saus.
- Stap 6: Samenvoegen (5 minuten)
- Giet de linzenpasta af en meng deze met de courgettes en de paprikasaus in de pan.
- Breng op smaak met peper, zout en eventueel Parmezaanse kaas.
- Stap 7: Serveren (5 minuten)
- Schep de pasta in serveerschalen en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas.
Totaal tijd
Ongeveer 1 uur