Gegratineerde volkoren penne met broccoli en magere kaas
Benodigdheden
- Oven
- Kookpan
- Bakplaat
- ovenschaal
- Kooklepel
- Zeef
- Stoommandje (optioneel)
Ingredienten
- 250 g volkoren penne
- 300 g broccoli (in roosjes)
- 200 g magere kaas (geraspt)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 ml magere melk
- 1 theelepel zout
- Peper naar smaak
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Te nemen stappen
Stap 1: Koken van de pasta
- Kook de volkoren penne in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10-12 minuten).
- Voeg in de laatste 3 minuten de broccoli roosjes toe zodat ze kunnen garen.
- Giet de pasta en broccoli af in een zeef en zet apart.
Stap 2: Saus bereiden
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn (ongeveer 3-4 minuten).
- Voeg de magere melk toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de helft van de geraspte kaas, zout, peper en Italiaanse kruiden toe en roer tot de kaas gesmolten is.
Stap 3: Meng de ingrediënten
- Voeg de gekookte penne en broccoli toe aan de kaassaus en meng alles goed door elkaar.
Stap 4: Ovenschotel maken
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strijk het glad.
- Strooi de rest van de geraspte kaas over de bovenkant.
Stap 5: Gratineren
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gratineer gedurende 15-20 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
Tijdslijn
- Koken van de pasta en broccoli: 15 minuten
- Voorbereiding van de saus: 10 minuten
- Ingrediënten mengen: 5 minuten
- Gratineren in de oven: 15-20 minuten
Serveer Suggestie
- Serveer