Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Kabeljauw met geroosterde paprika

    Kabeljauw met geroosterde paprika

    Kabeljauw met Geroosterde Paprika – Een Hartvriendelijke Maaltijd

     

    Benodigdheden

    • Oven
    • Bakplaat
    • Bakpapier
    • Koekenpan
    • Mengkom

    Ingrediënten

    • 4 kabeljauwfilets (à 150 gram per stuk)
    • 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
    • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 citroen, sap ervan
    • Zout en peper naar smaak
    • Fresh basilicum, voor garnering

    Bereidingsstappen

    Stap 1: Voorbereiden van de groenten

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de paprikareepjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met wat zout en peper. Rooster de paprika’s 20 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.

    Stap 2: Koken van de kabeljauw

    Verhit de andere eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe, en fruit deze tot ze glazig zijn. Leg de kabeljauwfilets in de pan en bak ze ongeveer 3-4 minuten per kant, of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

    Stap 3: Samenvoegen van ingrediënten

    Haal de geroosterde paprika’s uit de oven en schep ze over de gebakken kabeljauwfilets. Besprenkel het geheel met citroensap en garneer met verse basilicum.

    Bereidingstijd

    Totale tijd: 40 minuten

    Voorbereidingstijd: 10 minuten
    Kooktijd: 30 minuten

    Voor meer heerlijke en gezonde hartvriendelijke recepten, bezoek onze receptenpagina op HartinShape.nl.

    Volg ook onze Facebook-pagina HartinShape op Facebook en Instagram HartinShape op Instagram voor meer gezonde receptideeën en tips.

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Kabeljauw met geroosterde paprika - Veelgestelde Vragen

    Hoe lang moet de kabeljauw in de oven?

    Gaar de kabeljauw in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.

    Paprikapoeder, zwarte peper, zout en een beetje citroensap zijn ideaal om de kabeljauw op smaak te brengen.

    Ja, je kunt de kabeljauw ook bakken in een koekenpan. Verhit wat olijfolie en bak de filets ongeveer 3-4 minuten per kant.

    Rode paprika is het meest geschikt vanwege zijn zoete smaak, die goed samengaat met de milde smaak van kabeljauw.

    Ja, diepvries kabeljauw kan gebruikt worden. Zorg ervoor dat het volledig ontdooid is en dep het droog voordat je het bereidt.

    Zorg ervoor dat alle gebruikte kruiden en andere ingrediënten geen gluten bevatten. Controleer specifiek sauzen of marinades voor gluten.

    Dit gerecht bevat van zichzelf geen noten. Controleer alle ingrediëntenlijsten als je pre-mix kruiden of sauzen gebruikt.

    Dit recept vereist geen zuivel. Als je zuivel gebruikt in bijgerechten, zoals botersaus, overweeg dan zuivelvrije alternatieven zoals olijfolie of veganistische boter.

    Gebruik een bakplaat of een roosterpan. Zorg ervoor dat het ovenbestendig is en groot genoeg om ruimte te bieden aan de paprika’s zonder te overlappen.

    Een eenvoudige couscous, quinoa of een groene salade past goed bij de levendige smaken van de geroosterde paprika en de delicatessen van de kabeljauw.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen