Bloemkoolstoofpot met Kikkererwten
Deze heerlijke bloemkoolstoofpot met kikkererwten is een voedzame en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een gezellige avond thuis. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat rijk is aan eiwitten en vezels, perfect voor vegetariƫrs of als onderdeel van een plantaardig dieet.
Benodigdheden
- 1 grote kookpan met deksel
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediƫnten
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
- 1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Fijngesneden verse koriander of peterselie voor de afwerking
Bereidingstijd
Totale tijd: 45 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in de kookpan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook in de olie tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de kurkuma, komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak deze kort mee om de aroma’s vrij te laten komen.
- Doe de bloemkoolroosjes en kikkererwten in de pan en roer goed door zodat de specerijen goed gemengd zijn met de groenten.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe, samen met een half blik water. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de stoofpot met deksel op de pan 30 minuten sudderen, of totdat de bloemkool zacht is.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de stoofpot voor het serveren met verse koriander of peterselie.
Deze bloemkoolstoofpot met kikkererwten is het ultieme comfort food dat niet alleen heerlijk maar ook gezond is. Serveer met een stukje brood of rijst voor een volledige maaltijd. Eet smakelijk!