Rijkgevulde Groentestoof uit de Dutch Oven
Geniet van een heerlijk en voedzaam gerecht gemaakt in een Dutch Oven. Deze rijkgevulde groentestoof zit boordevol smaken en gezonde ingrediënten!
Benodigdheden
- Dutch Oven: een gietijzeren pan die ideaal is voor het langzaam garen van gerechten.
- Snijplank en mes voor het voorbereiden van de groenten.
- Pollepel om te roeren.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 wortels, in plakjes
- 1 courgette, in halve plakken
- 250 gram champignons, in kwartjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik kikkererwten (200 gram), uitgelekt
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie voor het bakken
- Optioneel: verse peterselie voor garnering
Bereidingstijd
+/- 1 uur
Bereidingswijze
- Verhit de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortels en paprika toe en bak deze enkele minuten mee totdat ze een beetje zacht worden.
- Voeg de courgette en champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
- Doe de tomatenblokjes, kikkererwten, laurierblaadjes, tijm, zout, en peper erbij. Roer goed door.
- Laat het geheel met de deksel op de pan, op laag vuur, ongeveer 45 minuten stoven. Roer af en toe.
- Verwijder de laurierblaadjes en voeg eventueel extra zout en peper naar smaak toe.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Deze heerlijke groentestoof is perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij een stukje vlees of vis. Eet smakelijk!