Zoete Aardappel en Kikkererwten Stoof
Deze verwarmende stoofpot combineert de zoetheid van zoete aardappelen met de robuuste textuur van kikkererwten, verrijkt met kruiden en specerijen voor een heerlijk en voedzaam gerecht.
Benodigdheden
- Kookpan
- Mes
- Snijplank
- Maatbeker
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml groentebouillon
- 2 tl kurkuma
- 2 tl komijnzaad
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
- Zout naar smaak
- Versgehakte koriander voor garnering
- Olijfolie
Bereidingsstappen
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de kurkuma, komijn, korianderpoeder en cayennepeper toe en bak deze een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Doe de zoete aardappelblokjes in de pan en roer goed door zodat ze bedekt zijn met de specerijen.
- Schenk de kokosmelk en groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de uitgelekte kikkererwten toe, zet het vuur laag en laat de stoofpot ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de zoete aardappelen zacht zijn.
- Breng op smaak met zout en voeg indien gewenst meer kruiden toe.
- Garnier met versgehakte koriander vlak voor het serveren.
Bereidingstijd
Totale tijd: Ongeveer 40 minuten
Serveren
Serveer deze hartige stoofschotel warm, ideaal met een bijgerecht van rijst of naanbrood.