Recept Samenvatting
    Voeg een kop toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave
    Vegetarische chili sin carne uit de Dutch Oven

    Vegetarische chili sin carne uit de Dutch Oven

    Vegetarische Chili Sin Carne uit de Dutch Oven

    Deze hartverwarmende en voedzame vegetarische chili is perfect voor een kille dag. Het bereiden in een Dutch Oven zorgt voor een rijke, diepe smaak en een heerlijk comfortabele maaltijd.

    Benodigdheden

    • Dutch Oven (gietijzeren pan)
    • Snijplank
    • Scherp mes
    • Houten lepel

    Ingrediënten

    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
    • 2 wortels, in halve maantjes gesneden
    • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
    • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld (400 gram)
    • 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld (400 gram)
    • 1 blik mais, uitgelekt (150 gram)
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel chilipoeder (pas aan naar smaak)
    • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
    • Zout en peper naar smaak
    • Olie om in te bakken

    Te nemen stappen

    1. Verhit wat olie in de Dutch Oven op middelhoog vuur.
    2. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    3. Voeg de rode paprika en wortels toe en bak ze een paar minuten mee.
    4. Strooi het komijnpoeder, chilipoeder, en gerookt paprikapoeder erover en meng goed door de groenten.
    5. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer goed door.
    6. Doe de zwarte bonen, kidneybonen, en mais in de pan en meng alles goed.
    7. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili minstens 30 minuten pruttelen, roer af en toe.
    8. Proef en breng op smaak met zout en peper.

    Bereidingstijd

    40-45 minuten

    Serveringssuggesties

    Serveer de chili met rijst, een klodder zure room, en wat verse koriander. Voeg voor wat extra crunch wat nachochips toe aan de zijkant.

    Populairste recept deze week

    We houden het aantal pageviews bij van onze recepten. En delen hier het meest populaire (dus meest bekeken) recept van deze week.

    Als anderen dit recept interessant vinden, dan jij misschien ook!

    Vegetarische chili sin carne uit de Dutch Oven - Veelgestelde Vragen

    Wat heb ik nodig om vegetarische chili sin carne te maken in een Dutch Oven?

    Je hebt ingrediënten nodig zoals ui, knoflook, paprika, tomaten, bonen, maïs, kruiden zoals komijn en chili, en plantaardig gehakt. Een Dutch Oven is perfect voor de gelijkmatige garing van dit gerecht.

    Het bereiden van de chili kost ongeveer 10 minuten aan voorbereiding en ongeveer 30 tot 40 minuten suddertijd in de Dutch Oven.

    Ja, dat kan. Echter, de Dutch Oven helpt de ingrediënten gelijkmatig en langzaam te verwarmen wat de smaken ten goede komt.

    Dit recept is voldoende voor ongeveer 4 tot 6 personen, afhankelijk van de porties.

    Ja, verse tomaten kunnen ook gebruikt worden. Je moet ze wel eerst in stukjes snijden en mogelijk wat langer laten koken om de gewenste sausdikte te krijgen.

    Serveer met rijst, tortillachips, zure room of yoghurt, en verse koriander voor extra smaak. Guacamole en een groene salade zijn ook goede begeleiders.

    Bewaar de afgekoelde chili in een luchtdichte container in de koelkast. Zo blijft het tot 3 dagen goed. Je kunt het ook invriezen.

    Ja, dit recept is veganistisch, let erop dat je toppings zoals zure room vervangt door veganistische opties.

    Absoluut, voeg andere groenten zoals courgette, wortelen, of zoete aardappel toe voor meer variatie en voedingswaarde.

    Gebruik een mix van bonen zoals zwarte bonen, kidneybonen en pinto bonen voor de beste smaak en textuur.

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 9 van 9 groepen

    Bekijken van 1 – 9 van 9 groepen