Vegetarische Chili Sin Carne uit de Dutch Oven
Deze hartverwarmende en voedzame vegetarische chili is perfect voor een kille dag. Het bereiden in een Dutch Oven zorgt voor een rijke, diepe smaak en een heerlijk comfortabele maaltijd.
Benodigdheden
- Dutch Oven (gietijzeren pan)
- Snijplank
- Scherp mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 wortels, in halve maantjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld (400 gram)
- 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld (400 gram)
- 1 blik mais, uitgelekt (150 gram)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder (pas aan naar smaak)
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olie om in te bakken
Te nemen stappen
- Verhit wat olie in de Dutch Oven op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de rode paprika en wortels toe en bak ze een paar minuten mee.
- Strooi het komijnpoeder, chilipoeder, en gerookt paprikapoeder erover en meng goed door de groenten.
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer goed door.
- Doe de zwarte bonen, kidneybonen, en mais in de pan en meng alles goed.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili minstens 30 minuten pruttelen, roer af en toe.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
Bereidingstijd
40-45 minuten
Serveringssuggesties
Serveer de chili met rijst, een klodder zure room, en wat verse koriander. Voeg voor wat extra crunch wat nachochips toe aan de zijkant.