Oosterse Kerriekip met Groenten
Geniet van dit heerlijke en kleurrijke gerecht vol met Oosterse smaken. Deze kerriekip met groenten is niet alleen smaakvol, maar ook gezond en snel klaar. Volg de stappen hieronder voor een perfect avondmaal.
Benodigdheden
- Kookpan
- Wok of grote bakpan
- Snijplank
- Keukenmes
Ingrediƫnten
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 200 gram broccoli, in roosjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olie om in te bakken
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten
- Verhit een beetje olie in de wok of bakpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Doe de kipfiletblokjes in de pan en bak ze rondom goudbruin.
- Strooi de kerriepoeder, kurkuma en gemberpoeder over de kip en meng goed door zodat de kip gelijkmatig bedekt is met de kruiden.
- Voeg de broccoli en rode paprika toe en bak deze enkele minuten mee totdat de groenten beginnen te verzachten.
- Schenk de kokosmelk over het kip-groentemengsel en roer alles goed door.
- Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen, of totdat de kip gaar is en de groenten je gewenste gaarheid hebben.
- Breng op smaak met zout en peper.
Deze Oosterse kerriekip met groenten is heerlijk te combineren met rijst of noedels. Geniet van de rijke smaken en de gezonde twist van dit gerecht. Eet smakelijk!