Keto Airfryer Bloemkool Popcorn

Keto Airfryer Bloemkool Popcorn

Keto Airfryer Bloemkool Popcorn

Een gezonde snack, perfect voor keto-diëters of iedereen die op zoek is naar een lekkere, koolhydraatarme versnapering. Deze bloemkool popcorn uit de airfryer is snel, makkelijk en verrassend lekker. Hier is hoe je het maakt:

Benodigdheden

  • 1 Airfryer
  • 1 Grote kom
  • 1 Snijplank
  • 1 Scherp mes
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Optioneel: andere kruiden naar smaak, zoals kurkuma of chilipoeder

Stappenplan

Voorbereiding: 10 Minuten

  1. Snijd de bloemkool: Snijd de bloemkool in kleine roosjes die ongeveer de grootte van popcorn hebben.
  2. Wassen en drogen: Was de bloemkoolroosjes snel onder stromend water en droog ze grondig met keukenpapier zodat ze geen water meer bevatten.

Bereiding: 15 Minuten

  1. Kruiden: Doe de droge bloemkoolroosjes in een grote kom en drizzle de olijfolie over de roosjes. Voeg het knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, en eventuele andere kruiden toe. Meng goed zodat alle roosjes bedekt zijn met de olie en kruiden.
  2. Airfryen: Verdeel de gekruide bloemkoolroosjes in een enkele laag in de airfryer mand. Zorg ervoor dat ze niet over elkaar liggen voor een gelijkmatig krokante textuur.
  3. Bakken: Zet de airfryer op 200 graden Celsius en bak de bloemkoolroosjes voor ongeveer 12-15 minuten. Schud de mand halverwege het kookproces even om om ervoor te zorgen dat alle kanten goed knapperig worden.

Serveren

Zodra de bloemkool goudbruin en knapperig is, haal je het uit de airfryer en laat het even afkoelen. Serveer je Keto Bloemkool Popcorn in een kom of verdelen over kleine snackbakjes. Deze snack is heerlijk op zichzelf of met een keto-vriendelijke dipsaus.

Bewaartip

Hoewel deze bloemkool popcorn het lekkerst is direct uit de airfryer, kun je restjes bewaren in een luchtdichte container en tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Opwarmen kan eenvoudig door ze nog een paar minuten in de airfryer te plaatsen tot ze weer knapperig zijn.

Keto Airfryer Bloemkool Popcorn - Veelgestelde Vragen

Wat is Keto Bloemkool Popcorn?

Keto Bloemkool Popcorn is een gezonde, koolhydraatarme snack gemaakt van bloemkoolroosjes die zijn gekruid en gebakken in een airfryer tot ze krokant zijn.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, was en droog ze grondig met keukenpapier voordat je ze kruidt en in de airfryer doet.

Gebruik twee eetlepels olijfolie, één theelepel knoflookpoeder, één theelepel paprikapoeder, en een halve theelepel zout. Je kunt ook andere kruiden zoals kurkuma of chilipoeder toevoegen.

Bak de bloemkoolroosjes op 200 graden Celsius voor ongeveer 12-15 minuten. Schud de mand halverwege het bakproces om.

Ja, je kunt de bloemkoolroosjes bewaren in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Opwarmen kan weer in de airfryer tot ze knapperig zijn.

Deze snack is perfect voor een keto-dieet vanwege de lage koolhydraatwaarde maar kan ook geschikt zijn voor andere diëten die een lage koolhydraatinname aanbevelen.

Serveer met een keto-vriendelijke dipsaus zoals een avocado- of amandelgebaseerde saus, of een eenvoudige mix van mayo en mosterd.

De exacte calorieën variëren afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid olie en kruiden, maar over het algemeen is het een calorisch lichte snack.

Je hebt een airfryer, een grote kom, een snijplank, een scherp mes, en keukenpapier nodig om deze snack te bereiden.

Word lid van onze groepen

Bekijk alle groepen die Hart zijn

Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen