Zomerse quinoa-bowl met mango en kip
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Slakom
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 300 ml water
- 2 kipfilets
- 1 rijpe mango
- 1 avocado
- 50 g cherrytomaten
- 1 komkommer
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Fresh koriander (optioneel)
Te nemen stappen
- Quinoa koken (15 minuten)
- Breng in een kookpan 300 ml water aan de kook.
- Voeg de quinoa toe en kook dit gedurende 12-15 minuten tot het water is opgenomen.
- Kip bereiden (10 minuten)
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Kruid de kipfilets met zout en peper en bak ze in 6-7 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat de kip even rusten en snijd deze in stukjes.
- Groenten en fruit voorbereiden (10 minuten)
- Snijd de mango, avocado, cherrytomaten en komkommer in blokjes.
- Bowl samenstellen (5 minuten)
- Doe de quinoa in een slakom.
- Voeg de gebakken kip, mango, avocado, cherrytomaten en komkommer toe.
- Meng alles voorzichtig door elkaar.
- Sprenkel 1 el citroensap en de resterende olijfolie erover en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer eventueel met verse koriander.
Totaal tijd
- 40 minuten