Zoete havermout met cacao en banaan

hart, bloedvaten

Recept per email ontvangen

Heerlijke Zoete Havermout met Cacao en Banaan

Begin je dag goed met deze snelle en voedzame zoete havermout vol goede vetten en vezels. Deze internationale variant is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook een waar cadeau voor je hart en bloedvaten. Volg dit eenvoudige recept en ervaar zelf het voordeel van een gezond ontbijt!

Ingrediënten:

  • 50 g havermout
  • 300 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel ongezoet cacaopoeder
  • 1 eetlepel honing of maple syrup (optioneel)
  • Een snufje zeezout
  • Een handje walnoten of amandelen, grofgehakt
  • Vers fruit voor garnering (bijv. bessen of plakjes banaan)

Bereidingswijze:

  1. Neem een pan en voeg de havermout, amandelmelk en een snufje zeezout toe. Breng dit op laag vuur aan de kook.
  2. Roer regelmatig door, zodat de havermout niet aan de pan plakt. Doe dit gedurende 5-7 minuten tot de pap de gewenste romigheid heeft bereikt.
  3. Prak ondertussen de rijpe banaan in een kom en voeg het cacaopoeder toe. Meng dit goed door elkaar. Dit is de basis voor de zoetheid van je havermout!
  4. Wanneer de havermout klaar is, voeg je het bananen-cacaomengsel toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog een minuutje op het vuur staan om goed te mengen.
  5. Schenk de havermout in een kom en voeg de honing of maple syrup toe, als je wilt. Garneer met de grofgehakte noten en vers fruit naar keuze.
  6. Geniet van je heerlijke, gezonde havermoutontbijt!

Kijk eens naar de voordelen!

Deze zoete havermout is rijk aan vezels, wat goed is voor je spijsvertering. Het cacaopoeder geeft niet alleen een heerlijke chocoladesmaak, maar zit ook vol antioxidanten! De banaan zorgt voor een natuurlijke zoetheid en een boost van energie. Perfect om je dag stevig te beginnen!

Durf jij het aan om deze hart-gezonde ontbijtrecept te proberen? Laat je inspireren door de smaken en de voedzaamheid van deze schotel. Eet smakelijk!

Goede vetten en vezels in een snel en voedzaam ontbijt.

Recept per email ontvangen

Zoete havermout met cacao en banaan - Veelgestelde Vragen

Een klassieker die nooit teleurstelt: fris, romig en gezond!

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Content copying is not allowed.