Zilvervliesrijst Wok met Paprika en Kip
Welkom in de wereld van gezonde fusion keuken! Dit heerlijke recept voor zilvervliesrijst wok met paprika en kip is niet alleen makkelijk te maken, maar ook rijk aan plantaardige eiwitten en ijzer. Een perfecte energiebooster voor je dag en goed voor je bloed en immuunsysteem. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 200g zilvervliesrijst
- 300g kipfilet, in blokjes
- 1 grote rode paprika, in reepjes
- 1 grote gele paprika, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sesamzaad (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Benodigdheden
- Wok of grote koekenpan
- Kookpan voor de rijst
- Houten lepel of spatel
Bereidingswijze
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal zo’n 25-30 minuten. Zodra de rijst klaar is, zet je deze apart.
- Verhit de olijfolie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 2 minuten).
- Voeg de kipfilet blokjes toe aan de wok. Bak deze totdat ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg nu de paprika toe en roer alles goed door. Bak de groenten nog eens 5 minuten totdat ze zacht zijn, maar nog wel een beetje knapperig.
- Voeg de sojasaus toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte zilvervliesrijst toe aan de wok en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel nog een minuut op het vuur staan om goed warm te worden.
- Serveer het gerecht warm en garneer eventueel met sesamzaad voor een lekkere crunch!
Eet smakelijk!
Dit kleurrijke en voedzame gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Het zit vol met gezonde ingrediënten en gaat snel, wat het ideaal maakt voor iedereen die gezond wil eten zonder al te veel tijd in de keuken door te brengen. Geniet van je hartgezonde maaltijd!
Reacties