Zalm uit de oven met citroen en kruiden (Zoutarm recept)
Dit heerlijke zoutarme recept voor zalm uit de oven is eenvoudig te maken en vol van smaak. Perfect voor een gezonde maaltijd!
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kom
- Mes
- Snijplank
- Keukenfolie
Ingrediënten
- Voor 2 personen:
- 2 zalmfilets (300 g)
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- Peper naar smaak
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Was de citroen en snijd deze in dunne plakjes.
- Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
Stap 2: Zalm voorbereiden (5 minuten)
- Leg de zalmfilets op het bakpapier.
- Besprenkel de zalmfilets met olijfolie.
- Strooi de gehakte knoflook over de filets.
- Voeg de gedroogde dille en peterselie toe, en breng op smaak met peper.
- Leg de citroenplakjes bovenop de zalmfilets.
Stap 3: Zalm bakken (20 minuten)
- Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven.
- Bak de zalm gedurende ongeveer 15-20 minuten, of totdat de zalm volledig gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
- Haal de zalm uit de oven en laat deze even rusten.
- Serveer de zalm met een salade of gestoomde groenten voor een gezonde maaltijd.
Totaal tijd
Ongeveer 40 minuten
Geniet van deze smaakvolle, zoutarme zalm uit de oven met citroen en kruiden!
Reacties