Recept: Worteltjes en Komkommer met Hummus
Dit is een zoutarm recept!
Benodigdheden
- Snijplank
- Schilmesje of dunschiller
- Grote kom
- Vork of een handmixer
- Serveerschaal
- Keukenhanddoek of keukenpapier
Ingrediënten
- 300 gram worteltjes (bijvoorbeeld mini-wortels of normale wortelen)
- 1 komkommer
- 250 gram kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
- 2 eetlepels tahin
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- Optioneel: paprikapoeder voor garnering
Stappenplan
Stap 1: Voorbereidingen (10 minuten)
Was de worteltjes en de komkommer grondig onder koud stromend water.
Gebruik een schilmesje of dunschiller om de uiteinden van de worteltjes te verwijderen.
Snijd de komkommer in lange repen of plakjes, afhankelijk van je voorkeur.
Stap 2: Hummus maken (10 minuten)
Doe de uitgelekte kikkererwten, tahin, fijngehakte knoflook, citroensap en olijfolie in een grote kom.
Gebruik een vork of handmixer om alles goed te pureren tot een gladde massa.
Voeg eventueel een beetje water toe als de hummus te dik is.
Breng de hummus op smaak met peper naar wens.
Stap 3: Serveren (5 minuten)
Schep de hummus in een serveerschaal en garneer eventueel met paprikapoeder.
Serveer de hummus samen met de gesneden worteltjes en komkommer.
Tijdslijn
- Voorbereidingen: 10 minuten
- Hummus maken: 10 minuten
- Serveren: 5 minuten
Totaal: 25 minuten
Geniet van deze gezonde, zoutarme tussendoortjes! Perfect voor bij een borrel of als lichte snack!
Reacties