Worteltaart Recept zonder geraffineerde Suiker
Benodigdheden:
- 1 grote kom
- 1 mixer of garde
- 1 bakvorm (ø 24 cm)
- Baktijd: 40-50 minuten
Ingrediënten:
- 300 g geraspte wortelen (ongeveer 3-4 middelgrote wortelen)
- 150 g volkorenmeel
- 100 ml kokosolie (gesmolten)
- 3 eieren
- 100 g honing of ahornsiroop
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel zout
- 50 g walnoten (optioneel, grof gehakt)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (10 minuten): Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met een beetje kokosolie of bekleed met bakpapier.
- Deeg maken (15 minuten):
- In een grote kom, klop de eieren met de honing (of ahornsiroop) en gesmolten kokosolie tot een glad mengsel.
- Voeg de geraspte wortelen toe en meng goed.
- In een andere kom, meng het volkorenmeel, bakpoeder, zuiveringszout, kaneelpoeder, nootmuskaat en zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot alles goed gecombineerd is. Voeg indien gewenst de walnoten toe.
- Bakproces (40-50 minuten): Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak in de voorverwarmde oven voor 40-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Afkoelen (15 minuten): Haal de worteltaart uit de oven en laat deze 15 minuten afkoelen in de vorm. Verplaats vervolgens de taart naar een rooster om volledig af te koelen.
Serveer Suggestie:
Serveer de worteltaart eenvoudig of met een laagje roomkaas frosting zonder geraffineerde suiker voor een extra traktatie!
“`