Worteltaart met Pompoen Recept
Benodigdheden:
- Springvorm (24 cm)
- Oven
- Keukenmachine of rasper
- Mengkom
- Garde
Ingrediënten:
- Voor de taart:
- 250 g geraspte wortelen
- 200 g pompoenpuree
- 150 g suiker
- 180 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 200 g bloem
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- Voor de roomkaas frosting:
- 200 g roomkaas
- 100 g poedersuiker
- 50 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
Te nemen stappen:
- Bereid de oven voor: Verwarm de oven voor op 175°C (350°F). (5 minuten)
- Mix de natte ingrediënten: Klop de eieren, suiker en zonnebloemolie samen in een grote mengkom tot een glad mengsel. (5 minuten)
- Voeg wortelen en pompoen toe: Voeg de geraspte wortelen en pompoenpuree toe en meng goed. (3 minuten)
- Meng de droge ingrediënten: Zeef de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout in een aparte kom en meng goed door elkaar. (5 minuten)
- Combineer de mengsels: Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot alles net is opgenomen. (3 minuten)
- Bakken: Giet het beslag in de voorbereide springvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. (50 minuten)
- Laat afkoelen: Haal de taart uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen in de vorm, haal daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster. (30 minuten)
- Maak de frosting: Klop in een mengkom de roomkaas, poedersuiker, boter en vanille-extract tot een luchtige en gladde massa. (5 minuten)
- Versier de taart: Verspreid de roomkaas frosting gelijkmatig over de afgekoelde taart. (5 minuten)
Tijdslijn:
- Totaal tijd: Ongeveer 1 uur 56 minuten
- Bereidingstijd: 16 minuten
- Baktijd: 50 minuten
- Afkoeltijd: 30 minuten
Reacties