Worteltaart met Limoen
Benodigdheden:
- Springformvorm (24 cm)
- Mixkom
- Handmixer of keukenmachine
- Spatel
- Zeef
Ingrediënten:
- Voor de taart:
- 300 g wortelen, geraspt
- 200 g suiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 4 eieren
- 200 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Voor de limoen glazuur:
- 200 g roomkaas
- 100 g poedersuiker
- 1 limoen, sap en rasp
- 50 g boter, op kamertemperatuur
Te nemen stappen:
- Vullen van de springvorm: Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht). Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. (5 minuten)
- Wortelen voorbereiden: Was, schil en rasp de wortelen fijn. (10 minuten)
- Beslag maken:
- Mix de eieren en de suiker in een grote kom tot het mengsel licht en luchtig is. (5 minuten)
- Voeg de zonnebloemolie en het vanille-extract toe en meng goed. (2 minuten)
- Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout en de kaneel in het mengsel. Roer tot alles goed gemengd is. (5 minuten)
- Voeg de geraspte wortelen toe aan het beslag en meng voorzichtig met een spatel. (3 minuten)
- Bakken: Giet het beslag in de voorbereide springvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. (40 minuten)
- Afkoelen: Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen, haal hem daarna uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. (30 minuten)
- Glazuur maken:
- Mix de roomkaas, boter en poedersuiker in een kom tot een glad mengsel. (5 minuten)
- Voeg het limoensap en de limoenrasp toe en meng goed door. (2 minuten)
- Taart versieren: Zodra de taart volledig is afgekoeld, bestrijk je de bovenkant met het limoen glazuur. (10 minuten)
- Serveren: Snijd de taart in punten en serveer. Geniet van je worteltaart met limoen! (5 minuten)
Totaal tijd: Ongeveer 1 uur en 10 minuten
Reacties