Recept voor Worteltaart met Lijnzaad
Benodigdheden:
- Keukengerei:
- Bakvorm (20 cm)
- Mixkom
- Garde of elektrische mixer
- Spatel
- Oven
Ingredienten:
- Voor de taart:
- 300 g wortelen, geraspt
- 200 g suiker
- 150 ml zonnebloemolie
- 3 grote eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 50 g lijnzaad (geground)
- 50 g walnoten, gehakt (optioneel)
- Voor de frosting:
- 200 g roomkaas
- 100 g poedersuiker
- 50 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
Te nemen stappen:
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 175°C. (5 minuten)
- Ingrediënten mixen: Klop in een grote kom de suiker, eieren en zonnebloemolie samen tot een luchtig mengsel. (5 minuten)
- Droge ingrediënten toevoegen: Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, zout en lijnzaad toe en meng goed door. (5 minuten)
- Wortelen en noten mengen: Voeg de geraspte wortelen en eventueel de walnoten toe aan het beslag. Meng goed met een spatel. (3 minuten)
- Bakken: Giet het beslag in de bakvorm en bak het in de voorverwarmde oven voor 40-45 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. (45 minuten)
- Afkoelen: Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen en haal hem daarna uit de vorm om verder af te koelen op een rooster. (30 minuten)
- Frosting maken: Meng in een kom de roomkaas, boter, poedersuiker en vanille-extract tot een romige massa. (5 minuten)
- Taart versieren: Wanneer de taart volledig is afgekoeld, smeer je de frosting gelijkmatig over de bovenkant en zijkanten van de taart. (10 minuten)
Tijdslijn:
- Oven voorverwarmen: 5 minuten
- Ingrediënten mixen: 5 minuten
- Droge ingrediënten toevoegen: 5 minuten
- Wortelen en noten mengen: 3 minuten
- Bakken: 40-45 minuten
- Afkoelen: 30 minuten
- Frosting maken: 5 minuten
- Taart versieren: 10 minuten
Reacties