Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Worteltaart recept met honing

    Worteltaart recept met honing

    Benodigdheden

    • Oven
    • Bakvorm (22 cm)
    • Mixkom
    • Garde of mixer
    • Houten lepel
    • Zeef

    Ingrediënten

    • Voor de taart:
    • 250 g geraspte wortelen
    • 200 g bloem
    • 100 g honing
    • 100 g bruine suiker
    • 3 eieren
    • 100 ml zonnebloemolie
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 tl baking soda
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 1/2 tl zout
    • Voor de cream cheese topping:
    • 200 g roomkaas
    • 50 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
    • 50 g honing
    • 1 tl vanille-extract

    Stappen

    Voorbereiding (10 minuten)

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Vet de bakvorm in met een beetje olie of boter en bestuif met bloem.

    De taart maken (25 minuten)

    1. In een mixkom, klop de eieren, honing en bruine suiker samen tot een luchtig mengsel.
    2. Voeg de zonnebloemolie toe en mix goed door.
    3. Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in de kom en meng dit voorzichtig door het natte mengsel.
    4. Voeg de geraspte wortelen toe en meng tot alles goed gecombineerd is.
    5. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
    6. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

    Afkoelen (30 minuten)

    1. Haal de taart uit de oven en laat deze in de bakvorm 10 minuten afkoelen.
    2. Verwijder de taart uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

    De cream cheese topping maken (10 minuten)

    1. Klop de roomkaas en de boter samen tot een glad mengsel.
    2. Voeg de honing en het vanille-extract toe en mix tot het luchtig is.

    Taart samenstellen (10 minuten)

    1. Als de taart volledig is afgekoeld, breng je de cream cheese topping aan op de bovenkant van de taart.
    2. Decoreer eventueel met extra wortelrasp of gehakte noten indien gewenst.

    Tijdslijn

    • Voorbereiding: 10 minuten
    • Taart maken: 25 minuten
    • Afkoelen: 30 minuten
    • Topping maken: 10 minuten
    • Taart samenstellen: 10 minuten

    Totaal: 1 uur en 25 minuten

    Geniet van je heerlijke worteltaart met honing!

    Bekijk meer recepten in dezelfde categorie

    Populairste recept deze week

    We houden het aantal pageviews bij van onze recepten. En delen hier het meest populaire (dus meest bekeken) recept van deze week.

    Als anderen dit recept interessant vinden, dan jij misschien ook!

    Worteltaart recept met honing - Veelgestelde Vragen

    Wat heb ik nodig om de worteltaart te maken?

    Je hebt een oven, bakvorm van 22 cm, mixkom, garde of mixer, houten lepel en een zeef nodig. Zorg ervoor dat je ook alle ingrediënten in huis hebt, zoals wortelen, honing, bloem en roomkaas voor de topping.

    De totale tijd voor het maken van de worteltaart bedraagt ongeveer 1 uur en 25 minuten, inclusief voorbereiding, bakken, afkoelen, topping maken en samenstellen van de taart.

    Verwarm de oven voor op 175°C voordat je begint met het bakken van de taart. Dit zorgt ervoor dat de taart gelijkmatig en goed kan rijzen tijdens het bakken.

    De taart is klaar als een tandenstoker er schoon uitkomt na het in het midden te steken. Dit duurt meestal 30-35 minuten, maar controleer het even na 30 minuten.

    Je kunt de honing vervangen door andere zoetstoffen zoals agavesiroop of esdoornsiroop. Houd er rekening mee dat de textuur en smaak daardoor enigszins kunnen veranderen.

    Bewaar de worteltaart in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Dit houdt de taart vers en voorkomt dat de topping hard wordt. De taart is tot een week houdbaar.

    Ja, je kunt de taart een dag van tevoren maken. Bewaar hem in de koelkast en voeg de cream cheese topping pas vlak voor het serveren toe voor de beste textuur.

    Klop de roomkaas en boter samen tot een glad mengsel, voeg honing en vanille-extract toe, en mix tot het luchtig is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

    Ja, dit recept is geschikt voor kinderen, maar let op met de hoeveelheid suiker. De taart kan ook leuk zijn om samen met kinderen te maken.

    Absoluut! Noten zoals walnoten of pecannoten kunnen aan het beslag of de topping worden toegevoegd voor extra crunch. Zorg ervoor dat er geen allergieën zijn.

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 11 van 11 groepen

    Bekijken van 1 – 11 van 11 groepen