Worteltaart recept met honing
Benodigdheden
- Oven
- Bakvorm (22 cm)
- Mixkom
- Garde of mixer
- Houten lepel
- Zeef
Ingrediënten
- Voor de taart:
- 250 g geraspte wortelen
- 200 g bloem
- 100 g honing
- 100 g bruine suiker
- 3 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl gemalen kaneel
- 1/2 tl zout
- Voor de cream cheese topping:
- 200 g roomkaas
- 50 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 50 g honing
- 1 tl vanille-extract
Stappen
Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet de bakvorm in met een beetje olie of boter en bestuif met bloem.
De taart maken (25 minuten)
- In een mixkom, klop de eieren, honing en bruine suiker samen tot een luchtig mengsel.
- Voeg de zonnebloemolie toe en mix goed door.
- Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in de kom en meng dit voorzichtig door het natte mengsel.
- Voeg de geraspte wortelen toe en meng tot alles goed gecombineerd is.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Afkoelen (30 minuten)
- Haal de taart uit de oven en laat deze in de bakvorm 10 minuten afkoelen.
- Verwijder de taart uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
De cream cheese topping maken (10 minuten)
- Klop de roomkaas en de boter samen tot een glad mengsel.
- Voeg de honing en het vanille-extract toe en mix tot het luchtig is.
Taart samenstellen (10 minuten)
- Als de taart volledig is afgekoeld, breng je de cream cheese topping aan op de bovenkant van de taart.
- Decoreer eventueel met extra wortelrasp of gehakte noten indien gewenst.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Taart maken: 25 minuten
- Afkoelen: 30 minuten
- Topping maken: 10 minuten
- Taart samenstellen: 10 minuten
Totaal: 1 uur en 25 minuten
Geniet van je heerlijke worteltaart met honing!