Heerlijke Wok met Bloemkool, Erwten en Paneer
Welkom in de wereld van de Indiase keuken! Dit kleurrijke gerecht zit boordevol smaken en is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ondersteunt ook je immuniteit en spijsvertering dankzij de prebiotica. Laten we samen aan de slag gaan en dit (hart)gezonde gerecht maken dat goed is voor je darmen en immuunsysteem!
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
- 200 g verse of diepvrieserwten
- 200 g paneer, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olie, bij voorkeur kokos- of olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 cm verse gember, geraspt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chili poeder (of naar smaak)
- Zout naar smaak
- Verse koriander, voor garnering
Bereidingswijze
- Neem een grote wok of koekenpan en verwarm de olie op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui toe en bak deze tot hij goudbruin is.
- Voeg de knoflook, gember, kurkuma, komijnpoeder en chili poeder toe. Bak dit ongeveer 1 minuut totdat de specerijen heerlijk gaan geuren.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer goed door. Laat ze ongeveer 5 minuten bakken, zodat ze een beetje kunnen garen.
- Voeg nu de erwten en paneer toe. Blijf het geheel goed omroeren en bak nog eens 5-7 minuten, tot de bloemkool zacht maar knapperig is en de paneer een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
- Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander.
- Serveer dit kleurrijke gerecht warm! Het is perfect als hoofdgerecht of als bijgerecht bij rijst of naan.
Waarom dit gerecht?
Deze wok met bloemkool, erwten en paneer is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook tal van gezondheidsvoordelen. Bloemkool zit vol met vezels die je spijsvertering ondersteunen en erwten zijn rijk aan antioxidanten die helpen je immuunsysteem te versterken. Paneer voegt een romige textuur toe en is rondom een geweldige bron van eiwitten!
Dus waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag en geniet van deze heerlijke, gezonde maaltijd. Eet smakelijk!
Reacties