Volkorencouscous met Gestoofde Groenten en Kikkererwten
Benodigdheden
- Kookpot
- Pannetje
- Snijplank
- Kooklepel
- Kom
Ingrediënten
- 200 g volkorencouscous
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
- 300 ml groente- of kikkererwtenbouillon
Te nemen stappen
- Stap 1: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote kookpot op middelhoog vuur (2 minuten).
- Stap 2: Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 3 minuten tot ze glazig zijn.
- Stap 3: Voeg de courgette en paprika toe en bak deze 5 minuten mee.
- Stap 4: Voeg de komijn, paprikapoeder, peper en zout toe en roer goed door (1 minuut).
- Stap 5: Voeg de kikkererwten en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Stap 6: Terwijl de groenten stoven, breng je water aan de kook in een apart pannetje.
- Stap 7: Zodra het water kookt, voeg de volkorencouscous toe en zet het vuur uit. Laat het 5 minuten staan, dek de pan af.
- Stap 8: Roer de couscous los met een vork en meng deze door de gestoofde groenten en kikkererwten (2 minuten).
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Koken: 25 minuten
- Totaal: 35 minuten