Volkoren spirelli met pesto, courgette en rucola
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Slakom
- Lepel
- Handmixer of keukenmachine (voor de pesto)
Ingrediënten
- 250g volkoren spirelli
- 1 courgette
- 100g rucola
- 50g pijnboompitten
- 50g Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 150ml olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta (5 minuten).
- Voeg de volkoren spirelli toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (8-10 minuten).
- Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes (5 minuten).
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn (2-3 minuten). Zet apart.
- Verhit in dezelfde koekenpan een beetje olijfolie en voeg de courgetteplakjes toe. Bak ze tot ze zacht zijn (5 minuten). Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de pesto: Doe de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en een snufje zout in een handmixer of keukenmachine. Voeg geleidelijk de olijfolie toe terwijl je mixen (5 minuten).
- Als de spirelli gaar is, giet je het af en voeg je het weer toe aan de pan. Meng de courgette en rucola erdoor heen (2 minuten).
- Voeg de pesto toe en meng alles goed door elkaar (2 minuten).
- Serveer direct en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas (1 minuut).
Tijdslijn
- Koken van de pasta: 8-10 minuten
- Bereiden van de courgette: 5 minuten
- Roosteren van de pijnboompitten: 2-3 minuten
- Maken van de pesto: 5 minuten
- Het mengen van alle ingrediënten: 2-3 minuten
- Totaal: Ongeveer 30 minuten