Volkoren pitabroodje met falafel en yoghurtsaus
Benodigdheden
- Koekenpan of airfryer
- Bakplaat of rooster
- Mengkom
- Levensmiddelenprocessor of staafmixer
Ingrediënten
- 8 volkoren pitabroodjes
- 400 g falafel (vers of uit de diepvries)
- 1 komkommer
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Te nemen stappen
- Stap 1 (10 minuten): Maak de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom te mengen. Zet in de koelkast.
- Stap 2 (5 minuten): Snijd de komkommer in kleine blokjes of plakjes en zet apart.
- Stap 3 (15 minuten): Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking (frituren of bakken in de oven).
- Stap 4 (5 minuten): Snijd de volkoren pitabroodjes doormidden en verwarm ze eventueel in de oven of pan.
- Stap 5 (5 minuten): Vul de pitabroodjes met falafel, komkommerblokjes en een lepel yoghurtsaus.
- Stap 6 (5 minuten): Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Tijdslijn
- Totaal bereidingstijd: 45 minuten
- Actieve bereiding: 25 minuten
- Tijd om de yoghurtsaus te koelen (optioneel): 10 minuten